Presentació

Hola!
Som cinc alumnes de 2n d’Educació Social de la Universitat de Lleida que estem fent un blog dedicat a les teràpies assistides amb animals per persones amb diversitat funcional. Aquestes teràpies són un nexe entre el pacient i el terapeuta i són basades en l’estimulació mitjançant la interacció humà-animal per afavorir el diagnòstic, l’aprenentatge i la recuperació del pacient.
Resultado de imagen de terapia con animales salud mentalAquestes teràpies es poden realitzar amb diversos animals com poden ser els gossos, els dofins, els cavalls, els lleons marins o altres animals de granja. Aquestes teràpies són complementaries a les teràpies tradicionals, ja que ajuden a millorar les diverses funcions del cos que estiguin més afectades. Gràcies al vincle que tenen amb els animals, és possible treballar les emocions, les relacions socials, l’àrea cognitiva i l’àrea física. Realitzant les teràpies amb animals l’usuari té la percepció de què està jugant, però al mateix moment, està treballant per a la seva recuperació.
Els animals que s’utilitzen per realitzar aquestes teràpies són seleccionats i entrenats per professionals. Els animals han d’estar en perfectes condicions de salut i per això se’ls porta al veterinari regularment. Cada animal produeix una estimulació diferent i es poden treballar diversos àmbits amb ells. Amb els gossos, per exemple, que són els animals més utilitzats per aquestes teràpies, es treballa sobretot l’estímul multisensorial i permet treballar la part física més dinàmicament.
Inés Compte. (2017). Teràpia assistida amb animals. octubre 25, 2017, de Criatures Lloc web: https://criatures.ara.cat/infancia/Terapia-assistida-animals_0_1861613949.html

Comentarios

Publicar un comentario