Conclusions

La realització d'aquest treball ha estat enfocada envers quatre objectius dels quals n'hem assolit tres. Aquest treball ens ha permés poder conèixer més informació sobre les Teràpies Assistides amb Animals relacionades amb la Salut Mental

A partir de la nostra recerca hem pogut conèixer les Teràpies Assistides amb Animals de forma més àmplia. El nostre projecte d'investigació es basava a fer una cerca sobre aquestes teràpies des dels seus inicis fins a l'actualitat, coneixent quan es van començar a utilitzar, perquè van tenir repercussió, entendre quins animals són els més adequats i quines característiques tenen que fan que millori el benestar de les persones.

El fet d'investigar sobre la història de les teràpies assistides amb animals, ens ha proporcionat una idea diferent de la que teníem, ja que pensàvem que les TAA eren teràpies noves, però gràcies a aquesta investigació hem pogut veure que no és així, sinó que els TAA existeixen des de fa molt de temps, tot i que no tenien aquest nom.
Així doncs, hem pogut saber quines persones en poden fer un ús, fet que ens va sorprendre veure que podien ser útils per moltes patologies que mai hauríem pensat que els pogués ser d'ajuda assistir a aquestes teràpies.

Dins les característiques dels animals també podíem veure quins actuaven en les relacions de les persones. Això ens va portar a conèixer la repercussió en la socialització, un factor que també ens era molt interessat per a la nostra investigació, ja que per nosaltres són molt importants les relacions interpersonals i intrapersonals per assolir el benestar. Investigant sobre els beneficis que obtenen les persones que realitzen les TAA hem observat que no només milloren en l'àmbit de la motricitat sinó també en l'àmbit cognitiu, això ens ha sorprès, ja que s'utilitzen els vincles afectius per aconseguir la millora en els dos àmbits. 

També el fet d'investigar sobre les diverses tipologies d'animals que són utilitzats en aquestes teràpies ens ha proporcionat nous coneixements, perquè hem descobert que hi ha més animals amb els quals es poden realitzar aquestes teràpies, no només amb cavalls i gossos.

Finalment, malauradament, no hem pogut arribar a complir el quart objectiu, tenir coneixement de situacions personals anònimes i això es dóna a causa que no hem trobat la persona adequada i amb les característiques de les quals volíem requerir per fer l'entrevista i conèixer el seu cas. Per altra banda, gairebé no disposàvem dels recursos necessaris ni del temps adequat i per aquests motius no vam poder completar el nostre quart objectiu. Tot i que vam trobar entrevistes de casos reals per internet, vam creure que això no ens aportava res, ja que creiem que per fer una bona investigació necessitem conèixer de primera mà a la persona entrevistada, formular nosaltres mateixos les preguntes i qüestions que a nosaltres ens interessessin saber i gaudir nosaltres mateixos en primera persona de l'entrevista.

Comentarios